Artist


Demetris Tarloou

Demetris Tarloou

Ο Δημήτρης Τάρλοου ( 27 Απριλίου 1966, Αθήνα) είναι Έλληνας ηθοποιός, μεταφραστής και σκηνοθέτης, καθώς και Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Θεάτρου ΠΟΡΕΙΑ στην Αθήνα. Είναι πτυχιούχος αγγλικής φιλολογίας

Βιογραφία

Γεννήθηκε στις 27 Απριλίου του 1966 στην Αθήνα. Μοναδικός γιος του πολωνοεβραϊκής καταγωγής Νεοϋορκέζου ζωγράφου…

 Continue

Current programs


No program is currently running.

Ο Δημήτρης Τάρλοου ( 27 Απριλίου 1966, Αθήνα) είναι Έλληνας ηθοποιός, μεταφραστής και σκηνοθέτης, καθώς και Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Θεάτρου ΠΟΡΕΙΑ στην Αθήνα. Είναι πτυχιούχος αγγλικής φιλολογίας

Βιογραφία

Γεννήθηκε στις 27 Απριλίου του 1966 στην Αθήνα. Μοναδικός γιος του πολωνοεβραϊκής καταγωγής Νεοϋορκέζου ζωγράφου και της αρχαιολόγου και συγγραφέα Μαρίνας Καραγάτση. Παππούς του ήταν, από την πλευρά της μητέρας του, ο λογοτέχνης Μ. Καραγάτσης (Δημήτρης Ροδόπουλος – από τον οποίον ο Δημήτρης Τάρλοου πήρε το όνομά του) και η ζωγράφος Νίκη Καραγάτση, το γένος Καρυστινάκη, που έχει απεικονίσει τον Δημήτρη ως παιδί σε πολλά έργα της.

Έζησε τα παιδικά του χρόνια στην Αθήνα και το 1976 ακολούθησε τους γονείς του στην Άνδρο. Έναν χρόνο αργότερα οι γονείς του πήραν διαζύγιο, ο πατέρας του επέστρεψε στην Αμερική και ο Δημήτρης Τάρλοου επέστρεψε με τη μητέρα του στην Αθήνα, όπου συνέχισε τη φοίτησή του στη Σχολή Μωραΐτη.

Αμέσως μετά το πέρας των εγκύκλιων σπουδών του πέτυχε τις εισαγωγικές εξετάσεις στη δραματική σχολή του Εθνικού Θεάτρου, διευθυντής της οποίας τότε ήταν ο Τάσος Λιγνάδης. Δάσκαλοί του ήταν ο Ιάκωβος Ψαρράς, η Αντιγόνη Βαλάκου, ο Αλέξης Διαμαντόπουλος. Αποφοίτησε από τη σχολή του Εθνικού Θεάτρου το 1986, και αμέσως μετά την αποφοίτησή του άρχισε να εργάζεται στο θέατρο ως ηθοποιός στο θέατρο και την τηλεόραση.

Συνεργάστηκε με τους θιάσους της Ξένιας Καλογεροπούλου, της Αλίκης Γεωργούλη, «Τα παιδιά του Εθνικού», την «Ελεύθερη Σκηνή», τη «Στοά» του Θανάση Παπαγεωργίου, το «Θέατρο Αθηνών» της Κατερίνας Μαραγκού, τον Θεατρικό Οργανισμό «Μορφές», το Κ.Θ.Β.Ε., το Εθνικό Θέατρο.

Το 1998 στην παράσταση «Μικρές αλεπούδες» στο Θέατρο Αθηνών συναντήθηκε επί σκηνής με τον Στάθη Λιβαθινό. Μέσα από τις γόνιμες συζητήσεις τους, γεννήθηκε η ιδέα της Εταιρίας Θεάτρου «Δόλιχος». Ηθοποιός και σκηνοθέτης συνενώθηκαν σε μία συνεργασία που έμελλε να κρατήσει περίπου εφτά χρόνια και να δώσει πολλές επιτυχίες, μερικές από τις οποίες τιμήθηκαν με βραβεία. Ο «Δόλιχος», του οποίου πρώτη παράσταση ήταν «Το Κτήνος στο Φεγγάρι» του Ρίτσαρντ Καλινόσκι, αρχικά στεγάστηκε στο «Από Μηχανής Θέατρο», ενώ το 2000 μεταφέρθηκε στη μόνιμη έδρα του, το ριζικά ανακαινισμένο ιστορικό θέατρο ΠΟΡΕΙΑ, όπου ανεβαίνουν παραστάσεις σε σκηνοθεσία τόσο του Δημήτρη Τάρλοου, όσο και άλλων σκηνοθετών Ελλήνων και ξένων (Γιάννης Χουβαρδάς, Στάθης Λιβαθινός, Μάρθα Φριντζήλα, Όσκαρας Κορσουνόβας, Τσέζαρις Γκραουζίνις, Ρενάτε Τζετ, κ.ά.).

Ο Δημήτρης Τάρλοου υπήρξε ποδοσφαιριστής την Ομάδα Ποδοσφαίρου Ελλήνων Ηθοποιών του ΣΕΗ (Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών).

Έχει βραβευτεί με το Βραβείο Σκηνοθεσίας Κάρολος Κουν 2016, καθώς και με το 1ο Βραβείο Σκηνοθεσίας Κοινού Αθηνοράματος 2015 για την παράσταση «Η Μεγάλη Χίμαιρα».

Ο Δημήτρης Τάρλοου έχει δύο παιδιά, τον Φίλιππο και τη Μανιώ.

Παραστάσεις που συμμετείχε ως ηθοποιός

"Μικρές Αλεπούδες", σκηνοθεσία Γιάννη Μαργαρίτη

"Αμερικάνικος Βούβαλος", σκηνοθεσία Τάσος Μπαντής

"Εγώ ο Φόιερμπαχ", σκηνοθεσία Τάσος Μπαντής

"Η υπόθεση της οδού Λουρσίν", σκηνοθεσία Τάσος Μπαντής

 

Σκηνοθεσίες

"Η Μεγάλη Χίμαιρα" του Μ. Καραγάτση

"Οι Tρεις Aδερφές" του Άντον Τσέχοφ

"Blasted" της Σάρα Κέιν

"Ευρυδίκη" της Σάρα Ρουλ

"Λήθη" του Δημήτρη Δημητριάδη

"Αμερικάνικος Bούβαλος" του Ντέιβιντ Μάμετ

"Ολεάννα" του Ντέιβιντ Μάμετ

Μεταφράσεις

"Οι Tρεις Aδερφές" του Άντον Τσέχοφ

"Blasted" της Σάρα Κέιν

"Ευρυδίκη" της Σάρα Ρουλ

"Αμερικάνικος Bούβαλος" του Ντέιβιντ Μάμετ

"The Man Who" των Πίτερ Μπρουκ & Μαρί-Ελέν Ετιέν

"Ολεάννα" του Ντέιβιντ Μάμετ

"Παντρολογήματα" του Νικολάι Γκόγκολ (σε συνεργασία με τον Λεωνίδα Καρατζά)

"Το δάσος" του Ντέιβιντ Μάμετ

"Οικόπεδα με Θέα" του Ντέιβιντ Μάμετ

"Το Κτήνος στο Φεγγάρι" του Ρίτσαρντ Καλινόσκι

"Είμαι ο άνεμος" του Γιον Φόσε

Το Ευχαριστημένο

Το Ευχαριστημένο

RIALTO THEATRE
  • Director

Recommendations


Warning! The basket time limit is about to expire!
estimated time left:
00:00

item(s) in basket

total:


Time limit has expired. Please, put item(s) in to basket again.